Coolest Project was een weergaloos succes !

Post date: 19-May-2017 19:20:30

Zondag 7 mei stelden kinderen en jongeren tussen 7 en 18 jaar hun eigen ontworpen technologieproject voor tijdens het Coolest Projects event in Lier. Voor de tweede editie van dit event sloeg CoderDojo Belgium de handen in elkaar met Telenet, de stad Lier en veel enthousiaste vrijwilligers!

Meer dan 1000 bezoekers konden pareltjes van projecten bewonderen, zoals flikkerende kerstbomen, zandbakken met een technologische twist, retro arcadekasten, allerhande robots,… Veel van de ideeën waren maatschappelijk geïnspireerd: zo was er bijvoorbeeld een bril tegen kleurenblindheid, een systeem met richtingaanwijzers voor fietsers, een pillenplanner voor senioren, een diervriendelijke muizenval en een vriendschapsbank tegen pesten. Daarnaast kon je je ook uitleven op de tech hang-out door o.a. aan de slag te gaan met robots, een pop-up Dojo te volgen of 3D-printers, een holoLens en robot ‘Zora’ in actie te zien.

De vakjury koos 9 winnende teams uit de 43 projecten. Coderdojo Aalst, aanwezig met niet minder dan 5 projecten en z'n ondertussen superpopulaire zandbak, ging als team naar huis met niet minder dan 3 awards waaronder de publieksprijs. Een dikke proficiat voor Bert Van de Broeck, Artur Van Oudenhove, Miro en Matteo Callebaut en Lize Vermeire.

Een filmpje van de dag staat op Youtube : https://youtu.be/joMXlrfftEY

Of een pak mentions op facebook : https://www.facebook.com/coolestprojectsbe/?fref=mentions