Wat doen we?

In onze Dojo in Aalst hebben we verschillende technische specialiteiten waar je kan aandeelnemen. Voor de kleinsten of voor de starters is er Scratch, maar ben je al wat meer thuis in technologie, dan kan je altijd aanschuiven aan een andere tafel waar even leuke dingen gebeuren.
Dit zijn de verschillende tafels die je in Aalst kan ontdekken

CODE

TECH

ROBOT

Scratch is de favoriete taal voor kids over de hele wereld. Scratch helpt jonge mensen leren creatief te werken in een programmeertaal, systematisch te redeneren en samen te werken.

Scratch is helemaal online.
Ga onmiddellijk van start via

https://scratch.mit.edu


Met Arduino is het mogelijk apparaten en objecten te creëren die reageren op hun omgeving door middel van digitale en analoge inputsignalen.

Wil je wel met tech werken, maar ben je nog niet helemaal mee met Arduino. Dan kan je ook zeker en vast mooie dingen maken met Microbit en Codebug.

Ga alvast met Microbit programmeren op https://microbit.org/

De robot van Makeblock, de mBot, is een leuke, eenvoudig te gebruiken robot voor kinderen om ervaring op te doen met robots en kan geprogrammeerd worden zoals Scratch.

Leer meer over deze fun robot bij Kiwi

Zoek je een goeie handleiding met de basisfuncties : klik dan naar www.technon.be

En soms doen we eens iets anders. Vaak zijn er ook specialisten aanwezig in één of andere programeertaal of software waarmee je games kan ontwikkelen zoals Unity.